1x zilver, 2x brons op NK AB junioren indoor

Krachten gebundeld in Nijmegen

1x zilver, 2x brons op NK AB junioren indoor

Dat is de oogst in het weekend van 18 en 19 februari 2017. 

Op zaterdag veroverde Illian Martens op de 3000 meter voor jongens B de zilveren medaille. Na een verschrikkelijk snelle eerste ronde (ongeveer 29 seconden) ging het tempo vanzelfsprekend iets omlaag. In de laatste ronde moest Illian het antwoord op de versnelling van Tim Verbaandert schuldig blijven en behaalde zodoende met een mooie tijd van 8.57.57 minuten een schitterende tweede plaats.

Bij de meisjes A stonden er op de 800 meter acht meisjes aan de start en zodoende had de jury besloten er direct een finale van te maken. Fleur Kuijpers bereikte in deze finale de vierde plaats in een tijd van 2.21.06 minuten. Yasmine Abbes, nog C-juniore, moest bij de meisjes B wel series lopen maar vertrouwde op haar goede eindsprint, ze finishte in 2.19.32 minuten als eerste in haar serie en plaatste zich daarmee voor de finale op zondag. Abdirahman Mohamed werd in het veld van 24 atleten 15e in een prima tijd van 2.08.69 minuten.

Bij de series 1500 meter voor meisjes B liep Manjorie Janssen, nog C-juniore, een ontzettend sterke wedstrijd en kwalificeerde zich dankzij haar tweede plaats in de serie rechtstreeks voor de finale, ze liep een nieuw persoonlijk record van 4.45.98 minuten. Eva Riemeijer behaalde overall de 14e plaats in 5.08.36 minuten.

Op de 1500 meter voor jongens B liepen maar liefst 4 atleten van Team Zevenheuvelen mee. Joep Vermeulen was van deze jongens de sterkste en bereikte met zijn tijd van 4.27.91 minuten als derde tijd snelste de finale. Wybe Sesink, Pepijn Bartels en Cas van Kaauwen bereikten de finale niet maar werden respectievelijk in 4.32.06 minuten, 4.35.81 minuten en 4.45.07 minuten 14e, 17e en 19e. Voor Wybe betekende dit dat hij zijn persoonlijk record met 38 seconden verpulverde! Tim Verbeek liep bij de jongens A een bekeken serie en bereikte zonder al te veel inspanning in 4.17.61 minuten als tweede de finish, wat ook goed was voor een rechtstreekse kwalificatie voor de finale.

In de finale 3000 meter voor jongens A liep Abdi Hassan een wisselvallige wedstrijd en werd in 9.19.98 minuten negende.

Op zondag was Manjorie Janssen de eerste atleet van Team Zevenheuvelen die in actie kwam. In een boemelwedstrijd bij de meisjes B nam ze heel even de leiding omdat het tempo wel erg laag was. Daarna haalden enkele meisjes haar weer in en kwam het aan op de laatste ronden. De eerste twee meisjes waren iets te sterk maar met een goed ingezette eindsprint versloeg ze haar concurrente voor het brons met 3/100 van een seconden. Ze finishte de wedstrijd in 4.48.58 minuten.

Bij de jongens A was Bram Andriessen de grote favoriet. Toen hij vanaf de start er als een komeet vandoor ging besloten de andere finalisten hem niet te volgen en er een boemel van te maken voor de tweede plaats. Op 600 meter voor het einde, ongeveer 100 meter achter Bram, vond Tim Verbeek het mooi geweest en dook het gat in. Hij nam Cain Rutgers mee in zijn kielzog en moest het antwoord op zijn eindschot helaas schuldig blijven. Met een derde plaats en 4.06.85 minuten op de klok was Tim echter dik tevreden en hij stond dan ook met een grote smile op het podium.

Joep Vermeulen was gisteren erg blij met de behaalde finaleplaats, 1500 meter jongens B. De finale ging echter een stuk sneller dan de series gisteren en zodoende kwam hij in zijn eentje achter aan te lopen. Hij finishte als 9e in 4.32.57 minuten.

Aan het eind van de dag trad Yasmine Abbes aan in de finale 800 meter voor meisjes B. In een ontzettend trage wedstrijd werd er veel geduwd en getrokken. Bij het ingaan van de laatste ronde zat Yasmine niet goed en een zeer lastige laatste bocht verbeterde die situatie helaas niet. Ze kwam op de finish 6/100 van een seconde te kort voor het brons en 9/100 van een seconde te kort voor het zilver. Een vierde plaats is niet leuk maar zal haar ongetwijfeld sterker maken voor de toekomst, Yasmine is net als Manjorie nog maar C-junior.