8 van Apeldoorn & opening indoorseizoen voor Foppen en Pessy   

Krachten gebundeld in Nijmegen

8 van Apeldoorn & opening indoorseizoen voor Foppen en Pessy   

Zaterdag middag was het Youri Pessy die als eerste aan de start van een wedstrijd stond dit weekend, in de Omnisport hal in Apeldoorn. Nadat hij 1,5 jaar niet meer zijn favoriete afstand (1500 m) had gelopen, was het wennen, “maar vooral toch ook weer genieten”. In een tactische race pakte hij met 200 m te gaan de kop over, maar in de laatste meters moest hij deze helaas weer afstaan. Dit resulteerde in een 2de plaats in 3.58.11. Na deze prikkel kijkt Youri uit naar het NK indoor over drie weken!

 

Bij de 8 van Apeldoorn stonden drie atleten van Team zevenheuvelen op de startlijst. Joeri Wolf liep een beetje noodgedwongen de 8 km in plaats van de Asselronde van 25 km, omdat hij als gevolg van een tegenspartelende bilspier een paar weken minder had kunnen trainen. Desondanks deze mindere weken liep hij een hele keurige 8 km in 23.46, wat goed was voor een 15e plek in een heel sterk deelnemersveld. Met dit resultaat was hij zeer tevreden.

 

Na Joeri waren het de dames Marijke en Marije die over de finish kwamen in Apeldoorn.  Marijke de Visser beschouwde deze wedstrijd vooral als een goede prikkel en ging daarom heel ontspannen de wedstrijd in. Ze had flink doorgetraind en wist daarom ook niet zo goed wat ze kon verwachten van deze wedstrijd. Maar met het resultaat verraste ze zichzelf. Met een tijd van 26.59 liep ze een 1.10 sneller dan ooit op dit parcours. Ze was heel erg blij met dit resultaat en ze is heel benieuwd wat ze in deze vorm op de 10 km kan lopen aanstaande zondag.

Voor Marije Peters was het de eerste keer de 8 van Apeldoorn. Ze ervaarde het als “een erg leuke wedstrijd en fijne sfeer met veel publiek”. De eerste helft van de wedstrijd voelde goed. Na 3 kilometer zat er een behoorlijk pittige klim in het parkoers, eenmaal boven begon ze pas echt lekker te draaien. “Ik kon een lekker ritme aanhouden de rest van de wedstrijd. Helaas nog net een plekje verloren in een spannende eindsprint”. Toch was ze tevreden met de race en de tijd van 28:40 min.

 

Later deze dag was het Mike Foppen die in Mondeville (Frankrijk) zijn indoorseizoen opende op de 3000 m. Na een succesvolle trainingsstage stond hij vol goede moed aan de start. Helaas wilde zijn medestanders niet meehelpen om het tempo hoog te houden en moest Mike veel kopwerk verrichten. Toch kon hij niet ontevreden zijn met een 3de plek en een tijd van 7.54.52. Volgende week staat hij aan de start in Metz, waar hij deze tijd hoopt te verbeteren!