Competitie in Coronatijd

Krachten gebundeld in Nijmegen

Competitie in Coronatijd

Er zijn dan al een tijdje geen wedstrijden meer geweest en zoals de wereld er nu uit ziet zullen er in de nabije toekomst ook nog geen officiële wedstrijden gelopen gaan worden in Nederland, maar de selectie-atleten van Team Zevenheuvelen hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. Ondanks het wegvallen van het baanseizoen traint iedereen fanatiek door, en geven diverse alternatieve wedstrijden toch motivatie en maken zij de in training geboekte progressie zichtbaar.

Na de CoronaSolo5k, waar meerdere van onze atleten een onofficieel PR liepen, werd er afgelopen zondag in Zoetermeer iets speciaals georganiseerd. Vanwege de afgelastingen van alle wedstrijden de komende periode, besloot Dave Klink een alternatieve “race” te organiseren: de coopertest. Geheel coronaproof liepen de deelnemers alleen 12 min tegen de klok, op 200m van hun tegenstander die aan de andere kant van de baan startte. Vanuit Team Zevenheuvelen stonden Tom de Gelder en Mike Foppen aan de start. Mike was eerst aan de beurt met zijn race tegen Noah Schutte, onlangs waren ze ook al aan elkaar gewaagd bij de Coronasolo5K. Er stond een stevige wind in Zoetermeer wat het lastig maakte voor de atleten om heel hard te lopen. Mike wist echter toch tot een mooie afstand van 4400m te komen, een gemiddelde van 2.43/km, en daarmee wist hij uiteindelijk ook de coopertest te winnen.

Na Mike was het de beurt aan Tom: “Ik ben nog niet zo lang terug van mijn blessure dus ik had zin om mezelf weer even te prikkelen tijdens de coopertest. Ik kon mijn niveau niet super goed inschatten maar had als doel gesteld 4000 meter te lopen (tempo 15:00 op de 5km). Voor mijn start hoorde ik al van meerdere atleten dat er een harde wind stond, toch besloot ik er gewoon voor te gaan, ik liep een steady tempo van rond de 3’ minuten per kilometer, dit voelde goed tot 3500m maar toen werd het toch wel zwaar. Uiteindelijk kwam ik uit op een aantal van 3975m waarmee ik mijn doel net niet had bereikt. Maar gezien de omstandigheden ben ik hier tevreden mee! Ik ben vooral blij dat ik weer lekker pijnvrij kan lopen en doorbouwen!”

Beide heren hebben en prachtige prestatie neergezet en voor beiden was het erg fijn om weer even de vorm te testen. Op naar andere mooie race-alternatieven!

Op diezelfde zondag liep Julia Samuelsson solo een 3000m op de baan om te zien wat haar huidige niveau was op deze afstand. Over haar race zei Julia zelf het volgende: “With short notice I decided to do a test race over 3000m on the track. I have been improving in training the past few weeks so I really wanted to see were I stand. But since we aren’t allowed to race I had to do it by myself. Luckily, Mike could bike with me while I was running against the watch. I started pretty fast, but could also finish strong although I didn’t run much on faster pace in training. It resulted in a PB (unofficial) with 9.46, and I got a good proof of that training is going good. Now I am looking forward to run some smaller races back in Sweden in a few weeks and hopefully run just as  fast and get an new official PB!”

Daarnaast kwam Omroep Gelderland langs tijdens de bostraining om een kleine reportage te maken over hoe het ons team vergaat in deze wedstrijdloze periode. Via de volgende link kan de reportage, inclusief video, gelezen en bekeken worden:

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2452833/Deze-Nijmeegse-atleten-blijven-trainen-ook-al-zijn-bijna-alle-wedstrijden-afgelast