Drie atleten onder 30 minuten én een Nederlands kampioen bij NK 10km

Krachten gebundeld in Nijmegen

Drie atleten onder 30 minuten én een Nederlands kampioen bij NK 10km

(Overzicht uitslagen, zie onderaan pagina)

Vandaag stond de Groet uit Schoorl Run op het programma voor 11 atleten van Team Zevenheuvelen, wat tevens het Nederlands Kampioenschap betreft. De weersomstandigheden waren goed, een graad of 7, er stond weinig wind en het was zo goed als droog.

Om 14.30 uur klonk het startschot voor de senioren mannen. Zoals altijd werd er ook vandaag weer hard gestart. Je kunt duidelijk merken dat iedereen een goede plek in het veld wil bemachtigen, hierdoor is het zaak de eerste kilometer scherp te zijn en gelijk goed in de wedstrijd te zitten. 5 minuten na de start van de senioren mannen mochten ook de dames en junioren van start voor hun 10 kilometer.

Zoals aangegeven werd er hard gestart en werden de groepen al snel gevormd, Jesper moest helaas een klein gaatje laten op de groep met eerste Nederlandse mannen. Jesper had namelijk afgelopen week te kampen met een buikgriep waardoor het even aftasten was hoe het vandaag zou lopen. Zijn niveau is na een geslaagde trainingsstage in Zuid-Afrika goed, dat gaf vertrouwen om toch van start te gaan. Met een tijd van 29.20 en een 4e plaats binnen het NK kijkt Jesper tevreden terug op een goede race.

Vlak achter Jesper kwamen Luuk en Kalid in een groepje terecht, hierin zaten een heel aantal Nederlanders die uit waren op een tijd onder de 30 minuten. Luuk had vandaag gelukkig beter benen dan vorige week in Albufeira. Vermoedelijk had hij toen een hoogte dip omdat hij ook recentelijk terug is gekomen uit Zuid-Afrika. Luuk heeft veel kopwerk verricht vandaag, laten zien dat hij ervoor wilde gaan en zich sterk voelde. Kalid kon ook goed meekomen en liet zien dat alle trainingsarbeid van afgelopen periode goed aangeslagen is. Een groep van acht Nederlandse atleten, waaronder Luuk en Kalid, heeft het nog heel spannend gemaakt in de laatste meters voor de finish. Maar liefst acht atleten finishten binnen vier seconden. Luuk finishte als 10e Nederlander in 29:51 minuten en Kalid als 12e in 29:52 minuten.

Wesley kwam als eerstvolgende binnen. Na de Zevenheuvelenloop was dit de eerste wedstrijd waarop Wesley weer het niveau heeft kunnen laten zien wat hij graag wilde. Met een tijd van 30:50 minuten en een heel vlakke race heeft Wesley weer een mooi resultaat neer weten te zetten. Kort daarop volgden Joeri in 31:20 minuten, Jorrit in 31:31 minuten en Wouter in 31:53 minuten. Joeri stond helaas niet fit aan de start, met last van de luchtwegen, hierdoor was het doel om de race wat rustiger op te bouwen en te kijken hoe het zou gaan. Jorrit zat daarentegen in het begin wel in een goede groep en het voelde heel goed aan. Hij kon het tempo goed aan en leek af te gaan op een tijd laag in de 30 minuten of zelfs daaronder. Helaas kreeg Jorrit op 4 kilometer een pijnscheut in zijn kuit waardoor hij het tempo moest laten zakken. Voor Wouter was het een PR race, hij was gebrand op een tijd onder de 32 minuten. Al enkele keren heeft hij het geprobeerd en vandaag kwam het eruit. Met een behouden eerste deel heeft Wouter tussen 4 en 8 kilometer wat versnelt, achteraf misschien iets teveel want de laatste 2 kilometer waren ontzettend zwaar. Een PR van 10 seconden was een mooie beloning voor Wouter. 

Ondertussen was ook de strijd tussen de junioren en de dames in volle gang. Illian wist gelijk in het begin de koppositie op te eisen en vast te houden. Met een mooie 1e plaats en een dik PR heeft Illian laten zien in goede vorm te zijn, hij was hier erg blij mee. Wybe liet vorige week in Albufeira al zien in goede doen te zijn, vandaag wist Wybe een mooie 3e plaats op te eisen bij de junioren in een tijd van 31:27 minuten. Voor Benjamin was het weer een van zijn eerste wedstrijden na een blessure periode. De eerste 5 kilometer heeft hij ontspannen kunnen lopen, vervolgens heeft Benjamin een geleidelijke versnelling geplaatst. Helaas moest hij het tempo door zijsteken na 7 kilometer weer wat laten zakken. Met een tijd van 33:58 minuten is hij niet helemaal tevreden maar Benjamin laat wel zien weer mooie stappen te zetten.

Marije was vandaag de enige dame van het team die in actie kwam. Marije had moeite met het hoge aanvangstempo. Hierdoor heeft ze het erg zwaar gehad in het middenstuk, wel kon ze zich goed herpakken in het laatste deel van de race. Marije wist te finishen in 37:25 minuten.

Met twee podium plaatsen, drie mannen onder de 30 minuten en een aantal persoonlijke records is het een geslaagde dag geweest voor Team Zevenheuvelen. Wij kunnen ons nu gaan richten op de Nederlandse kampioenschappen cross, die over twee weken plaats zal vinden in Emmeloord.

Foto met dank aan Arjan Baggerman van Eagle Fotografie (eaglefotografie.nl) en Gisela Maubach! 

Overzicht uitslagen:

NAAM CATEGORIE BRUTO TIJD NETTO TIJD
Jesper van der Wielen Msen 00:29:22 00:29:20
Luuk Maas Msen 00:29:53 00:29:51
Kalid Amin Msen 00:29:53 00:29:52
Illian Martens MJun 00:30:27 00:30:26
Wesley Mols Msen 00:30:53 00:30:50
Joeri Wolf Msen 00:31:23 00:31:20
Wybe Sesink MJun 00:31:27 00:31:24
Jorrit Cleij Msen 00:31:33 00:31:31
Wouter Dilling Msen 00:31:57 00:31:54
Benjamin Schurink MJun 00:33:58 00:33:54
Marije Peters Vsen 00:37:27 00:37:25