Drie keer winst bij de Leemkuilcross voor Team Zevenheuvelen + verslag Halve van Egmond

Krachten gebundeld in Nijmegen

Drie keer winst bij de Leemkuilcross voor Team Zevenheuvelen + verslag Halve van Egmond

De Leemkuilcross was voor de jeugd van Team Zevenheuvelen een bekend parcours. Elke zaterdag is het de vaste trainingsplek voor het jeugdteam. Vijf atleten stonden daar dit weekend aan de start. 
 
Stefan Nillessen stond aan de start van de mannen korte cross, hij kent het parcours als zijn broekzak en wist dan ook vanaf het begin met de kopgroep mee te starten. 1 km voor het einde wist hij nog een versnelling in te zetten liet hij iedereen achter zich. Daarmee won hij de wedstrijd in een tijd van 12:14 en kan tevreden op zijn wedstrijd terugkijken. Tim Schussel behaalde met 6:15 een eerste plek over 1800m.
 
 
Britte Wulterkens en Jill Huls stonden aan de start van de 1800 meter. Samen gingen zij de strijd aan voor het goud. Britte pakte uiteindelijk de eerste plek en Jill mocht naast haar het podium betreden. Beide dames mogen zeer tevreden zijn met hun prestatie. Niet alleen de atleten van de jeugd stonden dit weekend aan de start. Als laatste mocht Trainer Niels Theloosen de dag afsluiten. Hij liet bij de mannen lange cross het goede voorbeeld zien aan zijn atleten en won met overmacht de wedstrijd. 
 
 
Niet alleen de Leemkuilcross maar ook de Abdijcross stond dit weekend op de planning. Teun ter Haar, Anniek Visser en Wesley Mols reisden af naar het zuidelijkste puntje van Nederland om daar te strijden met de internationale top tijdens de Abdijcross. De Abdijcross staat bekend om zijn zware parcours met een forse heuvel. Door het koude weer was de bodem bevroren en zorgde dit voor een snelle editie. Teun mocht als eerste het zware parcours betreden bij de junioren. Teun moest helaas de kopgroep en daarmee ook zijn doelstelling om top 3 te lopen loslaten. Over een afstand van 4,6 km liep hij precies 16 minuten en wist daarmee een 7e plek te behalen. “Het zat er vandaag gewoon niet in”, concludeert hij, maar er komen nog genoeg wedstrijden aan om te laten zien dat hij op het podium thuishoort. Anniek Vissers liep bij de meisjes een tijd van 11:39 en behaalde daarmee een mooie 17e plek. 
“Het zat er vandaag gewoon niet in.”
Bij de senioren mannen stond Wesley Mols aan de start. Wesley miste de aansluiting met de beste Nederlanders maar wist zich toch goed staande te houden in het sterke veld. Hij eindigde op een 16e plek als 6e Nederlander. Wesley kijkt terug op een prima trainingswedstrijd waarbij hij uitkijkt naar de NK’s in februari. 
 
De rest van Team Zevenheuvelen was dit weekend volop in training omdat er de komende weken veel belangrijke wedstrijden op het programma staan. Volgend weekend staat zowel de Mastboscross als de start van het indoorseizoen op de planning. Hopelijk zien we je daar! 
 

Vorige week zondag (13 januari) was de dag van de winterklassieker. Hier kunnen we als Team Zevenheuvelen uiteraard niet ontbreken. Zoals bijna elk jaar werd het weer een erg stormachtige editie van de halve marathon van Egmond. Hierdoor ontstonden er een mooi tactisch spelletje op het strand.

Jorrit Cleij had dit jaar net de pech dat hij de aansluiting net niet kon vinden op het strand. Voor de race kampte hij al een aantal weken met een verkoudheid, waar hij op het strand nog steeds wel een beetje last van had. Na het strand kwam het zware gedeelte van de race en daar moest hij zich wat verder terug laten zakken; de zware ondergrond is niet helemaal zijn ding. Waar Jorrit vorig jaar vanaf 15km nog een aardige versnelling had, bleef die nu uit. Uiteindelijk finishte hij in een degelijke tijd van 1:10:45. Hij heeft alles gegeven na de race en dit geeft altijd een heerlijke voldoening.

Marije Peters liep een prima wedstrijd. De laatste 2km waren wel erg zwaar omdat de wind hier vol tegen stond. Hierdoor kregen de benen het zwaar te verduren op het einde. Met een 14e positie in dit sterke internationale veld en haar tijd van 1.25.17 was zij zeer tevreden over haar race.

“Een gelletje deed gelukkig wat wonderen en vanaf 15 km kon ik weer wat tijd terugpakken.”

Wouter Dilling, beter bekend als de ‘zandloper’, deed voor de derde keer op rij mee aan de halve marathon van Egmond. De wind was op het strand (eerste 7,5 km) niet te veel tegen ons. Helaas veranderde dit na 8km, waardoor hij door de duinen veel tijd verloor. “De benen verslapten en ik kon niet echt mijn ritme vinden. Een gelletje deed gelukkig wat wonderen en vanaf 15 km kon ik weer wat tijd terugpakken. De laatste 2 km wederom vol tegen de wind in afzien tot de finish. Uiteindelijk kwam hij na 1:13:41 over de finish.” Dat is tot op de seconde nauwkeurig dezelfde finishtijd voor Dilling als afgelopen jaar.