Drie podiumplaatsen op het NK junioren

Krachten gebundeld in Nijmegen

Drie podiumplaatsen op het NK junioren

NK atletiek junioren

Drie atleten stonden dit weekend namens Team Zevenheuvelen aan de start van het Nederlands kampioenschap. Stefan plaatste zich ontspannen voor de finale in de series 1500 meter. De volgende dag in deze finale 1500 meter voor junioren onder 18 jaar (U18) had Stefan de overmacht om in een sprint naar de overwinning te lopen. Teun liep ook sterk mee in deze finale en wist de tweede plaats te veroveren.

Abdirahman liep in een oudere leeftijdscategorie U20 de 5000 meter. Dit was een zware race geworden door sterke concurrentie. De eerste 3000 meter liep hij nog heel sterk en Abdirahman liep duidelijk voor de overwinning. Desalniettemin moest hij zich tevredenstellen met het brons, een derde plaats was alles dat erin zat.

 

De september wedstrijd

In Tilburg werd er gelopen door Youri op de 1500 meter. Het resultaat viel Youri wat tegen met een 3.57,09 als eindtijd. Er is geen duidelijke verklaring voor de teleurstelling, soms hebben goede prestaties gewoon wat meer tijd nodig.

 

Gouden spike Ostrava

In Ostrava (Tsjechi√ę) werd er een zeer sterke internationale wedstrijd gehouden waar Mike aan de start mocht staan van de 1500 meter. Hij liep hier naar de negende plaats met een nieuw persoonlijk record van 3.36.01!

 

Meerkamp Wijchen

De jeugd heeft de toekomst, zij werkte een meerkamp af afgelopen weekend, een atletiek wedstrijd die afgesloten wordt door een 1000 meter. Ilja liep hier een tijd van 2.58.16, net een seconde achter zijn persoonlijk record, heel netjes in een meerkamp. Hidde liep 3.19.53 als junior D en Anniek 3.18.91.