EK Cross Lissabon Op Loodzwaar Parcours

Krachten gebundeld in Nijmegen

EK Cross Lissabon Op Loodzwaar Parcours

Voor twee atleten van Team Zevenheuvelen stond afgelopen weekend het EK cross te Lissabon op het programma. Illian en Mike vlogen donderdag met de rest van de Nederlandse selectie naar Lissabon.

Op de dag voor de wedstrijd stond de parcoursverkenning op de planning. Na een ronde verkennen werd wel duidelijk dat het een enorm zware wedstrijd beloofde te worden. Het parcours was erg glooiend, met rondes van 1500m waarvan 1100m werd geklommen en 400m steil dalen.

Voor beide atleten waren de verwachtingen voor de race erg hoog, aangezien beide heren in de Warandeloop twee weken geleden erg goed hadden gepresteerd. Om 10.00 uur was het eerst de beurt aan Illian, samen met drie andere junioren van het Nederlands Team. De afstand was 6000m, bestaande uit 4 grote rondes. Illian bouwde de race vanuit achteruit op, zo begon hij rond de 40/50e plek. Na sterke tussenrondes was Illian sterk op weg naar een top 20 klassering. Helaas bleek hij de laatste ronde net niet meer genoeg in het vat te hebben daarvoor, en eindigde hij op een zeer verdienstelijke 27e plaats. Volgend jaar zal Illian zich proberen te kwalificeren in de onder 23 categorie.

Om 12.35 was het de beurt aan Mike. Voor het eerst in zijn carrière een EK cross bij de grote mannen. Het doel was duidelijk: top 10. Na een prima start zat Mike een aantal kilometers op een prima positie om zich binnen die top 10 te lopen. Helaas bleek niet veel later dat het niet de dag en het parcours van Mike was. Hij had veel moeite met het vele klimmen en zakte langzaam door het veld heen. Uiteindelijk wist hij de schade enigszins te beperken, en eindigde op een 33e plek. Beide heren hoopten op meer, maar nemen deze ervaring mee voor een mooie toekomst.

Foto’s door Atletiekunie