Foppen vierde in Oostenrijk, Nillessen & Van der Wielen winnen in Soest

Krachten gebundeld in Nijmegen

Foppen vierde in Oostenrijk, Nillessen & Van der Wielen winnen in Soest

Traditiegetrouw sloten een groot deel van de atleten van Team Zevenheuvelen hun hardloopjaar af bij de Sylvestercross in Soest. Bij de junioren B stond Stefan Nillessen aan de start en met een sterke race trok hij de winst naar zich toe. Vervolgens mochten de jongens junioren A van start, waar Joep Vermeulen zich mocht meten met de nationale top van zijn leeftijd. Joep was tevreden over zijn race die hij heel goed opbouwde, hij finishte als 15e. Vervolgens mochten Jesper van der Wielen, Youri Pessy en Tom de Gelder los op de 3200 meter lange korte cross. Youri had een goede start en liep onbedoeld op kop, Tom sloot snel aan bij de kop en ook Jesper liet zich al snel van voren zien. Aan het eind van de eerste ronde plaatste Jesper een tussenversnelling en had hij een gat dat hij niet meer weggaf. Jesper won de korte cross, Tom werd heel verassend tweede. Youri had helaas geen goede dag en liep de wedstrijd uit als training. Bij de vrouwen prominenten stonden drie atletes van het team aan de start, namelijk Julia van Velthoven, Marije Peters en Marijke de Visser. Julia behaalde van de drie de hoogste klassering met een 10e plaats. Ook Marijke mikte van tevoren op een top 10 positie, maar helaas was ze door verkoudheid minder fit dan gehoopt en moest ze genoegen nemen met een 14e plaats. Naar omstandigheden was ze hier toch wel tevreden mee. Ook Marije werd geplaagd door verkoudheid en verscheen niet topfit aan de start. Waar de eerste twee rondes ontspannen gingen, werd het daarna werken en bikkelen richting de finish. Niet het resultaat waar ze op hoopte, maar meer zat er deze keer niet in.

Als laatste mochten de mannen prominenten van start. Hier hadden wij drie atleten aan de start met Luuk Maas, Kalid Amin en Abdi Hassan. Kalid liep een hele sterke race en finishte als 14e in een sterk internationaal veld. Luuk Maas had een goede start maar viel helaas wat terug, om vervolgens als 24e te finishen. Abdi Hassan finishte als 51e.

Mike Foppen stond diezelfde dag aan de start van de Sylvesterlauf in Peuerbach (Oostenrijk) over 6.8km. Na een hele harde start moest hij de kopgroep laten gaan en werd het een solo race. Hij finishte als vierde in een tijd van 19.01. Hier was hij tevreden mee omdat hij na het EK cross niet goed wist wat zijn niveau zou zijn. Dit is voor Foppen een goede basis om op door te bouwen.