Jesper eerste Nederlander in Brunssum (28:42)

Krachten gebundeld in Nijmegen

Jesper eerste Nederlander in Brunssum (28:42)

Dit weekend reisde menig topatleet af naar het zuid-Limburgse Brunssum. De Parelloop staat namelijk om haar sterke veld dat elk jaar aan de start verschijnt.

Bij de Talentrun (5km) liepen Abdirahman Mohamed en Illian Martens. Illian was voorafgaand aan de wedstrijd wat grieperig, en ging dus zonder verwachtingen deze race in. De Team Zevenheuvelen-atleten gingen vanaf het begin mee met de kop, en konden hierin goed meekomen. Na 3km werd er versneld, waardoor Abdi een klein gaatje moest laten. Illian finishte uiteindelijk 6e in 15:05, met Abdi iets achter hem op de 12e plaats in 15:15.

Na Illian en Abdi was het aan de senioren om te starten op de 10km lange Parelloop TOP Run. Jesper van der Wielen liep een enorm sterke wedstrijd. Hij kwam als eerste Nederlander over de streep, en zette een toptijd neer van 28:42. Jesper loopt volgende week het NK halve marathon in Venlo. Jorit van Malsen finishte in een hele mooie tijd van 30:11 minuten. Kalid Amin kreeg na 6km last, waardoor hij niet de race liep waarop hij had gehoopt. Desondanks liep hij een nette 30:44. Wouter Jansen liep ook een goede race, en finishte in 31:06.

Al met al zijn er weer snelle tijden neergezet, die veel beloven voor het aankomende seizoen. Op de lopers die het NK halve marathon lopen na, was dit voor veel atleten voorlopig dan ook de laatste wegwedstrijd; over een tijdje mogen de spikes weer aan en ligt de focus volledig op het baanseizoen.