Jesper van der Wielen

Krachten gebundeld in Nijmegen

Jesper van der Wielen

Geboortedatum: 2 augustus 1991

Als ik de marathon ga doen, ga ik meteen voor snelheid

“Als jong voetballertje kwam ik zo af en toe mee trainen met de trainingsgroep van Joshua, waar mijn vader bij trainde. Als ik energie over had in het weekend, nam mijn vader me mee naar de hardlooptrainingen zodat ik mijn energie kwijt kon. Uiteindelijk heb ik vanuit school met de Zevenheuvelenloop meegedaan. Mijn deelname aan de Zevenheuvelenloop heeft mij verliefd gemaakt op het hardlopen. Met name de lange afstanden spraken mij direct enorm aan! Ik vind het bijzonder dat ik nu in het team zit dat vernoemd is naar de wedstrijd die mij toentertijd heeft gemotiveerd op hoger niveau te gaan hardlopen en mijn talent te ontwikkelen!”

“In het begin, toen ik tijdens mijn juniorenjaren regelmatig 800 en 1500 meter liep, heb ik me voornamelijk gericht op het ontwikkelen van meer snelheid. Ik wist dat het belangrijk was, maar dit was zeker niet mijn favoriete onderdeel. Mijn talent ligt bij de langere afstanden. Dankzij de hoge basissnelheid die ik opgebouwd heb in mijn tijd als junior, kon ik als beginnende lange afstandsloper direct records verbeteren. Mijn hoofdafstanden zijn momenteel de 3000 meter, 5000 meter en 10000 meter.”

“In de komende jaren hoop ik mezelf verder te kunnen ontwikkelen op de lange afstanden en uiteindelijk mijn debuut te maken op de marathon. Voordat ik die stap ga maken, wil ik er echter eerst zeker van zijn dat mijn lichaam daar klaar voor is. Als ik voor de marathon ga, ga ik meteen voor snelheid!”

Jesper-van-der-Wielen

PR’S

Hieronder is de progressie van Jesper te zien.
De tijd in het rood geeft zijn huidige PR aan met het jaartal.

3:41’50”
(2015)

7:52’57”
(2012)

13:29’02”
(2012)

28:16 
(2015)

44:33
(2013)

1:03’20”
(2012)