Joeri Wolf Nederlands Studenten Kampioen 3km

Krachten gebundeld in Nijmegen

Joeri Wolf Nederlands Studenten Kampioen 3km

Joeri reisde op 2 maart naar Apeldoorn om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap voor studenten op 3000 meter indoor. Hij stond als vierde geplaatst en hoopte op een spannende wedstrijd.
Er waren 3 series, die ingedeeld waren op tijd,  Joeri liep in de derde (snelste) serie. Een man of 8 stond aan de start op de 4 laans indoor baan, dit was lekker knus. Na het startschot werd er heel veel geduwd en het tempo lag eigenlijk best wel laag voor het gevoel van Joeri. Daarom besloot hij al na 100m om de aanval te kiezen en een versnelling te plaatsen. Dit resulteerde gelijk in een gat van 20-30 meter. Niemand volgde dus het werd een solo race voor Joeri. Na de eerste kilometer in 2.50 te hebben geopend, liep hij de 2e kilometer in 2.58. Omdat hij niet wist wat er achter hem nog zou gebeuren in de laatste kilometer zette hij nog iets aan (2.52) en liep gecontroleerd naar de finish.
Voor Joeri wat het de tweede keer dat hij indoor liep en het was dus nog even wennen aan de toch wel scherpe en steile bochten. Al met al een bijzondere ervaring. Benieuwd wat het baanseizoen voor Joeri gaat brengen!