Nederlands record Foppen en veel PR’s

Krachten gebundeld in Nijmegen

Nederlands record Foppen en veel PR’s

Samuelsson en Mohamed lopen PR’s in Göteburg en Vught

Op zaterdag 1 augustus stonden er drie Team Zevenheuvelen atleten aan de start van een wedstrijd. Julia liep haar eerste 3000m steeplechase van het seizoen in Göteborg, terwijl Abdirahman in Vught aan de start stond van de 3000 meter zonder hindernissen. Youri Pessy mocht het haaswerk verrichten op de 1500 meter in Vught.

In een goed opgebouwde race kwam Julia tot een tijd van 10:16, wat voor haar een fikse verbetering van haar persoonlijk record (10:28 in 2019) betekende! Ook Abdirahman verbeterde in Vught zijn in 2019 gelopen record met een kleine 3 seconden naar 8:21. Youri Pessy zorgde voor scherp haaswerk op de 1500 meter, waardoor veel PR’s sneuvelden.

 

Mike Foppen fenomenaal in Monaco, PR’s voor de Gelder, Mohamed, ter Haar en Nillessen, brons voor Samuelsson

Na een goed eerste deel van zijn trainingsstage in St. Moritz (Zwitserland), mocht Mike Foppen op 14 augustus starten in zijn eerste Diamond League en meteen ook een van de meest prestigieuze, de Wanda Diamond League meeting in Monaco. Op de 5000m had Mike zijn zinnen gezet op een tijd onder de 13:20, wat voor hem een PR-verbetering van minimaal 5 seconden (PR 13:25,89, 2019 in Heusden), zou betekenen. Het tempo lag meteen enorm hoog omdat Joshua Cheptegei (Uganda) had aangegeven te willen vertrekken op wereldrecordschema (12:37), en dus kwam Mike in de tweede groep terecht. Na het nodige kopwerk en een snoeiharde laatste ronde finishte Mike in een geweldig PR van 13:13.06, wat een evenaring is van het Nederlands record van Kamiel Maase, gelopen in 2002! Een geweldig resultaat!

 

Op 15 augustus stonden onze atleten aan de start van twee wedstrijden: de NGA in Nijmegen en de Jump ’n Run meeting in Dortmund. Tom de Gelder, die net als Mike Foppen drie weken op hoogte had getraind in Zwitserland, was erop gebrand zijn eerder in juli gelopen PR (3:44,51) aan te scherpen. In een nagenoeg perfecte race slaagde hij hier in: na 3:43.68 kwam hij over de finish, waardoor hij nu al 5 seconden beter is dan vorig jaar op deze afstand!

In Nijmegen stonden Teun ter Haar, Stefan Nilessen, Abdirahman Mohamed en Youri Pessy aan de start. Teun mocht als eerste laten zien wat hij kon op zijn favoriete afstand, de 800m. Teun werd perfect meegesleurd en schoof alert mee naar voren. Met een sterk laatste deel finishte hij in 1:56,76, wat voor hem een verbetering van zijn PR met ruim 2 seconden betekende! Stefan Nilessen was er tijdens de 1500 op gebrand de magische 4 minuten grens te doorbreken. De B-junior raakte een paar keer ingesloten, maar finishte uiteindelijk in 3:59.07, waarmee hij voor het eerste onder de 4 minuten liep, een heel mooi resultaat! Abdirahman Mohamed had zijn zinnen gezet op een tijd onder de 14:30 op de 5000 meter. Na een snelle start moest hij helaas iets inleveren in het middelste gedeelte van de race. Hij kon zich echter goed herpakken en finishte met een harde laatste ronde in 14:34, een goede tijd en nog genoeg ruimte voor verbetering! Aan Youri Pessy was het de eer om de snelste 1500 meter serie te mogen hazen. Dit deed hij perfect en ook in deze race zorgde Youri er weer voor dat de nodige PR’s sneuvelden!

Julia Samuelsson, die ook mee was op stage in St. Moritz, stond in Uppsala (Zweden) aan de start van de Zweedse kampioenschappen op de 3000m steeplechase. Na een spannende race wist zij hier een bronzen plak te veroveren, goed gedaan Julia!