Nederlandse kampioenschappen indoor 2020

Krachten gebundeld in Nijmegen

Nederlandse kampioenschappen indoor 2020

Afgelopen weekend werd het NK Indoor voor senioren gehouden er stonden een aantal atleten van ons team aan de start en er waren mooie resultaten voor Team Zevenheuvelen, een gouden en zilveren medaille.

Op zaterdagmiddag stond de 1500m op het programma en daar deed Youri Pessy mee. Youri liep een redelijke wedstrijd, maar was zelf niet tevreden met het resultaat. Hij had een goede start en liep in de eerste 900m goed voorin mee. Helaas miste hij daarna de aansluiting en was het strijden voor de 8ste plek.

Op zondagmiddag stond de 3000m voor zowel de vrouwen als de mannen op het programma. Namens het team kwamen er vier atleten in actie. Julia en Marijke mochten namens de vrouwen als eerste aan de start verschijnen. Julia van Velthoven ging voor een snelle tijd in samenwerking met Marijke de Visser, de bedoeling was dat het een harde wedstrijd zou worden. Julia heeft goed gestreden maar helaas kwam ze net te kort voor goud en werd ze tweede. Voor Marijke verliep het NK indoor niet helemaal zoals gepland. Het plan was om Julia te hazen tot ongeveer 2000m, om daarna te zien wat er nog over was. Helaas lukte het na 1200m al niet meer om het tempo hoog te houden, waarna ze alleen kwam te lopen en snel veel tijd verloor en in een niet noemenswaardige tijd zevende werd. Maar gelukkig is er volgende week weer een herkansing op het NK cross.

Vervolgens mochten Kalid Amin en Mike Foppen aan de start verschijnen. Mike Foppen over zijn race: “Allereerst even een terugblik naar afgelopen vrijdag, toen ik in Madrid mijn eerste World Indoor Tour liep. Helaas was het niet mijn beste race. Ik finishte uiteindelijk als 10e in 7.51.00, mijn 2e tijd ooit.” Daarna stond alles in het teken van zo snel mogelijk herstellen, hij had namelijk 2 dagen later alweer het Nederlands Kampioenschap indoor op de planning staan, ook weer een 3000m. Het verbaasde hem hoe goed hij hersteld was en dus besloot hij vandaag niet voor een tactische race te gaan, maar vanaf de start gas te geven. Dat pakte prima uit, vanaf de eerste meter op kop gelopen om uiteindelijk op de streep mijn tweede nationale indoor titel te pakken, voor een erg sterk lopende Noah Schutte, aldus Mike. Het verbaasde hem een beetje dat Noah op 2000m nog steeds zo makkelijk achter hem zat, dus hij begon hem heel even te knijpen. Maar met een nieuwe versnelling op 300m van de streep wist hij hem gelukkig af te schudden. Een mooie afsluiting van zijn indoorseizoen, waarin hij zijn 3000m PR heeft aangescherpt tot 7.49, en goede zaken heeft gedaan voor Olympische kwalificatie. Op naar het outdoorseizoen! Voor Kalid Amin verliep de race een stuk minder fortuinlijk en eindigde zijn race in een DNF.