Goud, zilver en brons bij het NK outdoor

Krachten gebundeld in Nijmegen

Goud, zilver en brons bij het NK outdoor

Daar waar de Nederlandse Kampioenschappen eerder dit seizoen niet door leek te gaan, werd er in korte tijd alsnog een NK georganiseerd op de atletiekbaan Maarschalkerweerd in Utrecht. Dat er geen toeschouwers aanwezig mochten zijn, kon de pret niet drukken, want er werd goed gepresteerd door de atleten van Team Zevenheuvelen.

Vanuit het team stonden er zes atleten aan de start van dit NK. Het gros van deze atleten mocht op zaterdagmiddag de spits afbijten in de series van de sterk bezette 1500m. In de eerste serie startten Mike Foppen, die zijn zinnen had gezet op tweemaal goud dit weekend, en Abdirahman Mohamed. Mike kwalificeerde zich gemakkelijk voor de finale van zondag en Abdi moest genoegen nemen met een tiende plek in zijn serie, waardoor hij ook niet in aanmerking kwam om als een van de tijdsnelsten door te gaan naar de finale. In serie twee startten Tom de Gelder en Youri Pessy. Tom kon prima meekomen, maar kwam in de laatste 150m helaas net te kort en zijn zevende plaats in de serie was net niet genoeg om als een van de tijdsnelsten door te mogen naar de finale. Youri had een offday en maakte zijn race niet af.

Twee uur later startte het nieuwste teamlid Do Krol in de series 800m bij de vrouwen. Na nog niet zo lang terug te zijn door blessureleed was het voor haar al mooi dat ze aan de start kon staan en was het ook geen verassing dat ze in de laatste ronde het veld moest laten gaan.

Aan het einde van de middag was het de beurt aan Marijke de Visser om de 5000m finale te lopen. Al vrij vroeg in de race werd duidelijk dat een medaille haalbaar was en met nog twee rondes te gaan kon Marijke weglopen bij de nummer drie, waarmee ze het zilver pakte en ook nog eens een dik PR liep (16:01). Direct daarna mocht Mike Foppen op de 5000m op jacht gaan naar zijn eerste goud van dit weekend. De andere deelnemers deden Mike deze medaille niet zomaar cadeau en hij moest best even aan de bak, maar liep uiteindelijk gecontroleerd naar de winst.

De volgende dag mocht Mike nog een keer terugkomen voor de 1500m finale. In een sterk deelnemersveld nam Mike na het startschot de kop om de race hard te maken. Uiteindelijk kwam het aan op een eindsprint tussen Mike, Thijmen Kupers en Richard Douma, waarbij Mike genoegen moest nemen met een derde plaats. Niet helemaal het resultaat waar hij op had gehoopt, maar zoals hij zelf zei: “volgend jaar weer een nieuwe kans”.

In Zweden liep Julia Samuelsson afgelopen weekend weer een 3000m steeplechase. In een race waarin slechts drie deelneemsters en een tempomaakster aan de start stonden, liep Julia een prima wedstrijd en finishte in 10:19. 74.