NK Cross in Emmeloord

Krachten gebundeld in Nijmegen

NK Cross in Emmeloord

Na een geslaagde editie in 2019 werd het NK cross dit jaar wederom georganiseerd door AV NOP te Emmeloord. Waar het parcours er In 2019 nog goed en relatief droog bij lag, was het door de vele regen van de afgelopen weken dit jaar toch echt wel anders. Het parcours met veel los zand, heuveltjes en de vele scherpe bochten in het bamboebos, lag er een stuk uitdagender bij.

 

Maite van Wezel mocht al vroeg in de ochtend de spits afbijten. Ze liep bij de meisjes-C haar eerste NK-cross. Op het voor haar zware parcours liep ze goed mee in het veld. Halverwege zakte ze helaas een beetje in, maar door een goede start en goed slotstuk was ze tevreden en finishte ze in een veld van 50 meisjes op een mooie 34e plek.

 

Bij de volgende categorie stond er een mooi 3-tal van Team7heuvelen aan de start. Stefan Nillessen, Rens van Beek en Tim Schlussel gingen de strijd aan bij de jongens B. Bij de start was het strijden voor de voorste plekken. Helaas verloor Stefan deze strijd en moest hij veel goed maken op de kopgroep. Na 2 km was het hem gelukt om het gat te dichten. Dit kostte Stefan helaas teveel moeite om dit tot het einde door te trekken en moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de ondankbare 4e plek. Rens van Beek kon na een iets minder goede start ook goed opschuiven naar voren in het veld. Met een sterke slotronde kwam Rens uit op een mooie 14e positie waarmee hij zeer tevreden was. Tim Schlussel was bij de start de meest oplettende van het drietal. Misschien was de start iets te scherp waardoor de heuveltjes hem zwaar vielen. Uiteindelijk keek Tim toch wel tevreden terug op een prima 21e plek als eerstejaars B. Als bonus pakten de mannen ook nog een hele mooie nationale titel in het kampioenschap voor teams! 

 

Marijke de Visser en Marije Peters mochten zich meten met de nationale top op de lange cross. Na de start liet Marijke verstandig de kopgroep gaan vanwege het hoge aanvangstempo. Marijke hoopte hiermee dat ze later in de wedstijd de te hard gestarte atletes kon oppikken. Dit lukte helaas maar deels, waardoor ze veel alleen moest lopen en dat was op dit parcours, in combinatie met de wind, erg zwaar. Een 7e plek was niet wat ze gehoopt had, maar ondanks dat heeft ze erg genoten van het zware en uitdagende parcours. Marije kijkt met gemengde gevoelens terug op haar NK cross. Ze liep de gehele race in een mooi constant tempo. De modderstroken voelden dusdanig zwaar dat de zandstroken relatief gemakkelijk aanvoelden. De laatste ronde kon ze nog sterk weglopen van haar naaste belagers en liep Marije naar een mooie 10e positie.

 

De laatste leden van Team7heuvelen stonden aan de start van de korte cross. Abdi Hassan mocht de eer hooghouden bij de mannen. In een sterk veld is het op een parcours zoals dit altijd vechten voor elke plek. Abdi Hassan is een man die liever iets minder zand op het parcours zou willen, maar wist zich toch kranig te weren. Abdi behaalde uiteindelijk een 29e plek in een veld van 60 deelnemers.

Bij de korte cross voor de dames liep Julia Samuelsson mee. Als Zweedse liep ze buiten mededinging mee. Het was voor haar de eerste deelname op een korte cross. Ze vond het verschil dan ook erg groot met de langere crossen, maar ondanks dat genoot ze erg van deze wedstrijd. Julia liep een goede en sterke race en finishte op een hele mooie 10e plek.

 

Dit was voorlopig de laatste keer dat het NK cross op deze locatie werd gehouden. De komende twee jaar zullen de nationale crosstitels worden verdeeld in Nijverdal.