Pittige omstandigheden in Amsterdam en Dronten

Krachten gebundeld in Nijmegen

Pittige omstandigheden in Amsterdam en Dronten

Zondag 15 december stond de tweede cross van het nationaal crosscircuit op het programma, de Boscross in Amsterdam. Deze zware race was vanwege de hevige regenval van afgelopen week, en door de vele modder die hierdoor ontstaan was, nog een stuk lastiger geworden. Van Team Zevenheuvelen verschenen vandaag 4 atleten aan de start.

Bij de jongens junioren B waren Stefan en Tim van de partij. Stefan gaf zijn mooie optreden bij de Warandeloop een goed vervolg door een hele mooie overwinning te pakken met een flinke voorsprong op de nummer twee. Tim had wat moeite met de flinke heuvel, maar wist toch een mooi resultaat te behalen met een 11e plaats, en hij was hier dan ook erg blij mee.

Er stond bij de vrouwen een klein, maar sterk veld aan de start op de lange cross. Na de start werd al snel duidelijk dat drie meiden, waaronder Marijke, zouden strijden voor plek twee en drie, wat een hele leuke wedstrijd opleverde. Marijke wist uiteindelijk de 2e plaats voor zich op te eisen, waar ze natuurlijk erg tevreden mee is.

Tom heeft vandaag Team Zevenheuvelen vertegenwoordigd bij de korte cross. Het loodzware en specifieke parcours zorgde voor een tactische race. Tom liep alert met de kop van de wedstrijd mee. Met een hele goede eindsprint heeft hij de winst naar zich toegetrokken. Dit geeft hem vertrouwen voor de Sylvestercross in Soest.

Wouter en Marije stonden diezelfde dag aan de start van de halve marathon in Dronten. De omstandigheden waren pittig met een harde wind en onderweg begon het ook nog flink te regenen.

Na 6x (3x Egmond, 3x Stevensloop) een halve marathon gelopen te hebben tussen de 1:13:21 en 1:13:42 werd het voor Wouter tijd voor een nieuw PR.

In Dronten werd het een pittige strijd met de harde wind en regen, en werd het snel duidelijk dat een richttijd van <1:10:00 niet haalbaar was. Uiteindelijk rolde er nog een prima PR uit van 1:12:08. Hiermee is hij zeker tevreden.

Marije liep de eerste ronde heel steady in een mooie groep. Helaas viel die groep in de tweede ronde snel uit elkaar, waardoor het ieder voor zich werd. Ze moest nu zelf vechten tegen de wind en dat kostte helaas meer kracht, waardoor ze wat tijd verloor. Een PR zat er helaas niet in met deze omstandigheden. Ze liep 1:22:53 min. waar ze gezien de omstandigheden tevreden mee kan zijn.