Sterke rentree Youri Pessy in 5k Stevensloop

Krachten gebundeld in Nijmegen

Sterke rentree Youri Pessy in 5k Stevensloop

Zondag 13 maart 2016 stond de tweede editie van de Stevensloop op het programma. Van de selectie van Team Zevenheuvelen mochten Wouter Jansen en Jorrit Cleij op de 10 en Tobias van Helden, Babet Broekman en Youri Pessy op de 5 kilometer de nieuwe kleding in de thuisstad Nijmegen presenteren.

De mannen en vrouwen van de 5 kilometer mochten het evenement aftrappen toen om 12 uur het startschot klonk. Babet zat lang op PR schema maar moest helaas op 3,2 kilometer de strijd staken vanwege misselijkheid. Manjorie Janssen (C-junior!) uit de jeugdselectie van Team Zevenheuvelen nam de honneurs prima waar. Zij finishte als tweede in een netto tijd van  18.57.

IMG_9745

Bij de mannen hadden Tobias van Helden en Youri Pessy het voor het zeggen en liepen dan ook naar een mooie 2de en 1ste plek. Achteraf gezien hadden beide heren – en dan met name Youri Pessy – eerder het tempo hard moeten maken om tot een scherpere eindtijd te komen.

Op de Voerweg, 600 meter vooraf de finish, liepen de huisgenoten nog gebroederlijk zij aan zij, tot Tobias zich genoodzaakt zag een klein gaatje te laten. Het resulteerde in een tijd van 16.20 voor Youri, die vooral blij was na 11 maanden afwezigheid weer een wedstrijdje in de benen te hebben, en 16.24 voor Tobias wat tevens een verbetering van zijn persoonlijk record betekent. Aangezien de Stevensloop niet bekend staat om haar snelle parcours en er vandaag een fikse wind stond, mag er van Tobias van Helden over 3 weken bij de Parelloop toch zeker wel weer een verbetering van zijn persoonlijk record worden verwacht!

Vervolgens mochten de grote jongens het nieuwe roodzwart van Team Zevenheuvelen uitdragen op de 10 kilometer. Aangezien de twee Kenianen en Koen Raymakers net te snel van start gingen, zat er voor beide heren niks anders op dan het klusje met z’n tweeën te gaan klaren vandaag. Zoals al eerder vermeld, werkte het langzame parcours en de windgoden vandaag niet mee in positieve zin voor de eindtijd. Toch wisten Wouter en Jorrit er samen een mooie wedstrijd van te maken en konden ze tevreden terugkijken op deze tweede editie van de Stevensloop. Wouter Jansen liep met een tijd van 31.48 naar een, voor hem vandaag maximaal haalbare 4de positie. Ook Jorrit Cleij bleef onder de 32 minuten met een tijd van 31.59, wat voor hem resulteerde in een 5de plek en een mooie stap op de weg terug nadat hij wat tegenslagen te verduren heeft gekregen.

Na een uitgebreide behandeling op de massagetafel voor Wouter en Jorrit bleef het nog lang onrustig in de oudste stad van Nederland…..