Succesvol NK cross voor Team Zevenheuvelen

Krachten gebundeld in Nijmegen

Succesvol NK cross voor Team Zevenheuvelen

Zie onze Facebookpagina voor het videoverslag! 

Mannen senioren (10km)

Bij de mannen senioren kwam Kalid als eerste Team Zevenheuvelen atleet binnen op een 4e plaats. Na een goede start liep hij gelijk al mee met de kopgroep en finishte uiteindelijk in een tijd van 34:27! Wouter zat daar kort achter: hij liep een goed opgebouwde race en finishte als 9e in een tijd van 35:10, hij was super tevreden over zijn race. Wesley Mols had een moeilijke start met veel trekken en duwen maar kon daarna sterk doorlopen naar een 14e plek. Luuk Maas had helaas een wat mindere dag vanwege problemen met de achillespees en kuit maar kon nog goed doorlopen naar een 20e plek! Hiermee werden de mannen als team Nederlands kampioen!

Vrouwen senioren (8km)

Bij de vrouwen senioren liep Marije een super wedstrijd: na een paar mindere wedstrijden had ze zondag weer kunnen genieten van een mooie race. Ze bouwde de wedstrijd goed op, waardoor ze steeds dames in kon halen en uiteindelijk finishte op een mooie 10e plek in een tijd van 33:04.

Mannen senioren (2,5km)

Bij de korte cross liep Pepijn Bartels in een goede race naar de 57e plek in een tijd van 9:49.

Jongens junioren A (8km)

Illian liep een fantastische race en domineerde de wedstrijd. Na ongeveer 5km was hij uit de kopgroep weggelopen en wist daarna de koppositie te behouden tot de finish. Daarmee werd hij Nederlands kampioen. Achter Illian kwam Wybe binnen op een tweede plek. Wybe ging vanaf het begin mee met de kopgroep: het was heel spannend op het einde in de eindsprint met Tim Verbaandert, maar Wybe was de sterkere man en won de eindsprint. Abdirahman liep ook een sterke wedstrijd. Na lang mee te hebben gelopen in de kopgroep finishte hij als 10e. Benjamin had een wat mindere start waardoor hij achter in het veld begon. Vanaf dat moment kon hij het tempo blijven opvoeren en daarmee nog heel wat mensen inhalen en eindigen als 13e. Cas startte heel goed en kwam als tweede de eerste heuvel af, waarna hij probeerde zijn ritme te vinden. Dat lukte niet helemaal. Uiteindelijk finishte Cas op de 34e plaats en kon hij redelijk tevreden terugkijken op zijn race. De junioren hebben ook als team de Nederlandse titel weten te pakken!

Jongens junioren B (6km)

Bij de jongens B is Teun 3e geworden in een super sterk veld. Hij had een moeizame start maar herstelde zich snel en kon de aansluiting vinden met de kopgroep. Hij was super tevreden over zijn race. Stefan zat net achter Teun en liep in een sterke race waarin hij eindigde als vijfde.

Meisjes junioren  C (2km)

Britt was afgelopen week een beetje ziekjes waardoor ze zich niet helemaal fit voelde maar ze had genoten van de cross en liep heel netjes naar de 39e plek!

Meisjes junioren D (1,5km)

Jill liep een hele mooie wedstrijd en finishte in een zeer knappe vierde plek!