Succesvolle Abdijcross en Leemkuilcross voor Team Zevenheuvelen

Krachten gebundeld in Nijmegen

Succesvolle Abdijcross en Leemkuilcross voor Team Zevenheuvelen

Afgelopen weekend vertegenwoordigden atleten Team Zevenheuvelen tijdens de Leemkuilcross in ons eigen Nijmegen en tijdens de Abdijcross in Kerkrade.

Abdijcross:

Bij de jongens B (4,6km) hadden we twee atleten aan de start, Stefan Nillessen en Tim Schüssel. Na een moeilijke start voor beiden wisten ze nog goed terug te komen in de wedstrijd. Tim had al redelijk snel weer aansluiting met de voorste 10 maar kreeg steken halverwege. Hij wist zich nog redelijk te herpakken en liep naar een mooie 16de plek. Hiermee was hij zeker tevreden. In dezelfde race liep Stefan onbedreigd naar de overwinning. De concurrentie had als tactiek om Stefan op het begin te lossen, maar hij liep slim en duurzaam mee met de kopgroep. Na ongeveer 2 km zag Stefan zijn kans en versnelde hard door over een stukje wat flink afloopt. Hierna liep hij alleen maar weg en finishte hij 10 seconden voor de nummer twee.

Marijke Visser stond aan de start van de lange cross (7,4km) in Kerkrade. Na Soest was ze er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Voorafgaand de wedstrijd vermoedde ze dat een derde plaats het hoogst haalbare zou zijn en dat ze daar dan ook voor moest gaan lopen. Na een snelle start besloot ze in de afdaling van de eerste grote ronde het tempo direct flink op te voeren, in de hoop een groot genoeg gat te slaan om zo deze derde plek veilig te stellen. Dit plannetje lukte en zo kon ze onbedreigd naar de derde plek lopen, waarmee ze tevreden was.

Leemkuilcross:

Bij de Leemkuilcross stonden een hoop atleten aan de start. Bij de korte cross (3,6km) werd de wedstrijd gewonnen door Bram Som (de trainer van de jeugd). In deze race liepen ook Rens van Beek die 11de werd en Ilja Toonen die 15de werd, wat allebei top prestaties zijn en ze ook heel tevreden mee zijn. Bij de vrouwen werd Maite van Wezel 10de en Jill 8ste, waarmee ze 1ste staat in het crosscircuit.

Bij de jeugdcross (1,8km) won Arne Tiesnitsch op redelijk simpele wijze. Na kort verkeerd gelopen te zijn, stond niks Arne meer in de weg om naar de winst te lopen. Bij de meiden jeugdcross liep Britte Wulterkens naar een 2de plek en kort daarachter zat Nova IJsveld die 3de werd. Verder liep Elke Thijsen in dezelfde wedstrijd naar een 5de plek, waar ze tevreden mee was na een blessure.

Verder stond Abdi Hassan aan de start van de lange cross (8,5km). Na een foutje was het podium uit zicht en liep hij nog een prima wedstrijd. Abdi liep deze wedstrijd vooral als training en is dus tevreden met de trainingsprikkel die hij eruit heeft kunnen halen.