Succesvolle Montferland Run, zware Valencia marathon

Krachten gebundeld in Nijmegen

Succesvolle Montferland Run, zware Valencia marathon

Op de eerste dag van december verschenen er weer verschillende atleten op het strijdtoneel. Twee weken na de schitterende NN Zevenheuvelenloop is traditioneel de Montferland Run, waar het 15 kilometer parkoers ook door een prachtig, heuvelachtig landschap leidt. Hier stonden twee atleten van de selectie aan de start voor zichzelf. Wouter Dilling kon zichzelf verbeteren ten opzichte van twee weken geleden en liep een nette tijd van 48.40. Het is terecht dat Wouter hier tevreden mee is. Vanaf 5 km begon het groepje waarin Wouter mee kon lopen uit elkaar te vallen, mede door de heuvels, mede door het strakke tempo van Jesper van der Wielen. Jesper heeft laten zien dat hij over mentale weerbaarheid beschikt. Na een zomer vol blessureleed en frustratie heeft hij toch mooi de eerste vrouw naar een nieuw parkoersrecord geleid.

Ook Tobias van Helden stond aan de start van deze koude 15 km. Naast zijn drukke baan bij MM Fysio heeft hij een mooie basis kunnen leggen om deze afstand aan te kunnen. Helaas zat het begin deze week niet zo mee met een griepje, desalniettemin ging Tobias van start om te genieten van zijn afscheidswedstrijd. Het is fijn dat hij heeft kunnen lopen met een positief gevoel na een carrière met zoveel pech. Een van de coaches van de jeugdselectie gaf vandaag het goede voorbeeld voor zijn pupillen. Niels Theloosen liep naar een tijd van 45:24, wat een mooi persoonlijk record is. Deze tijd was zelfs genoeg om derde Nederlander te worden.

In het ietwat warmere Valencia werd de strijd gevoerd over de klassieke afstand van 42.195 meter. Joeri Wolf was helemaal naar Spanje gevlogen om Team Zevenheuvelen te vertegenwoordigen in het internationale geweld. Helaas verliep de race niet zonder problemen. De nodige voeding bleef niet binnen tijdens deze slopende wedstrijd. Maar opgeven is geen optie voor Joeri! Dit was toch wel weer mooi de tweede keer dat hij de afstand van de marathon volbrengt, dat geeft hem de nodige ervaring om in de toekomst een toptijd te kunnen neerzetten.