Sylvestercross Soest 2018

Krachten gebundeld in Nijmegen

Sylvestercross Soest 2018

Ook dit jaar weer werd het jaar afgesloten met de Sylvestercross in Soest. Wederom met uitstekende prestaties.

Als eerste mochten de junioren van start gaan. Anniek wist haar race goed in te delen en zodoende 20ste te worden als 1ste jaars bij de c junioren.

Bij de B junioren hadden we drie atleten aan de start staan, Teun, Stefan en Max. Helaas kreeg Max bij het inlopen al last van een oude blessure, waardoor hij genoodzaakt was deze wedstrijd aan zich voorbij te laten gaan. Teun en Stefan hadden meer geluk. In de achtervolgende groep achter de twee koplopers bleken zij over de beste benen te beschikken en liepen zodoende naar een keurige 3de en 4de plaats.

Bij de Jongens A waren het Illian en Abdirahman die van zich lieten spreken. Illian liep ondanks zijn ontevredenheid achteraf toch naar een prima 6de plek gevolgd door Abdirahman op de 13de plaats. Crossen gaat hem steeds beter af en hier zal onze international ongetwijfeld de vruchten van gaan plukken komend baanseizoen!

Twee A junioren uit ons team hadden er voor gekozen om te proeven van het fysieke geweld op de korte cross bij de grote jongens (senioren).
En dit heeft Cas geweten, hij was goed van start maar al in de eerste bocht werd hij naar buiten geduwd en was alle vaart er bij hem uit waardoor hij in keer klap achterin het veld lag. Gelukkig wist hij de knop om te zetten door gewoon zijn eigen race te blijven lopen en zodoende als 61ste te finishen. Pepijn wist de 3200m door het mulle zand en de smalle bospaden 25 seconden eerder te voltooien en kwam uit op een 51ste positie. Ook Tobias was van de partij en hij voelde zich erg goed in de race zitten. Helaas verstapten hij zich waardoor hij geen andere keus had dan de wedstrijd vroegtijdig af te breken.

Hierna was het tijd voor de lange cross. Jesper, Luuk, Wouter Dilling en Wesley stonden aan de start. Jesper en Luuk streden net buiten de top 10 voor hun plek, waarbij Jesper over de langste adem bleek te beschikken met een 11de plaats. Luuk finishte als 12de en mag zeker tevreden zijn met zijn debuut bij de senioren. Wouter Dilling, ook wel bekend als ‘de zandloper’ voelde zich thuis in het Soesterse zand en liep zodoende naar een knappe 21ste plek. Wesley was iets minder tevreden over zijn race maar wist toch een prima klassering neer te zetten door als 29ste over de mat te komen.

‘Last but not least’ was het Julia van Velthoven die de prestatie van de dag wist te presteren. Bij de Vrouwen Lange Cross sloeg ze vroeg in de wedstrijd een gat op de rest van het veld samen met de Keniaanse concurrent. Echter bleek Julia betere benen te hebben en zodoende de overwinning binnen te slepen!

Sylvesterloop in Tier
Ook in het buitenland waren onze atleten actief in het laatste weekend van 2018. Mike liep in Duitsland een internationaal sterk bezette wedstrijd op de weg, waar hij de 8km wist te volbrengen in 23:23 en een 12de plek.

Julia Samuelson liep in Zweden een 10km op de weg. Ze ging hard van start maar moest uiteindelijk toch het tempo meer laten zakken dan ze van tevoren had gehoopt, toch liep ze knap een nieuw PR met 1 minuut van 38:24.

Sportief gezien een zeer succesvol jaar voor ons als team, met een passende afsluiting.

Wij wensen iedereen een sportief, gezond maar vooral gelukkig 2019!