Team Zevenheuvelen begint 2020 met sterke prestaties

Krachten gebundeld in Nijmegen

Team Zevenheuvelen begint 2020 met sterke prestaties

Dit weekend was voor een aantal atleten weer hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Dit deden ze bij de Nieuwjaarsloop in Nijmegen en de Halve van Egmond, maar ook in het buitenland, namelijk bij een 10km in Valencia (Spanje).

Bij de Halve van Egmond stonden Marije Peters, Kalid Amin, Joeri Wolf, en Jorrit Cleij aan de start. Het werd een pittige wedstrijd met vooral een strijd tegen de weerelementen in een altijd sterk deelnemersveld.

Bij de mannen lag het tempo de eerste 7 km op het strand enorm laag door de krachtige wind. Er vormde een grote groep met daarin onder andere Kalid, Joeri, en Jorrit. Nadat de grote groep het strand had verlaten, werd er in de duinen flink versneld.

Kalid miste bij het verlaten van het strand net de kopgroep, maar kon toch goed zijn tempo behouden in de duinen. Dit resulteerde in een 12e plek in 1:10.46. Dit was teven zijn debuut op de halve marathon. Hij is dan ook erg tevreden over zijn eerste halve marathon.

Joeri vond het een erg pittige race. Hij miste bij de versnelling in de duinen de hardheid en het niveau om goed mee te kunnen met de voorste mannen. Daardoor was in combinatie met de zware omstandigheden en wedstrijdverloop een goede klassering nog niet reëel. Al met al finishte hij in een 18e plek in 1:11.40 en was hij toch wel tevreden.

Jorrit wist van tevoren dat hij niet op zijn niveau was. Door kortere nachten en weinig herstel van trainingen, heeft hij minder omvang kunnen draaien dan hij gewend was en zou willen. De wedstrijd ging dan ook geheel volgens verwachting. Nadat hij mee kon met het langzame tempo op het strand, was de tank al snel leeg. Uiteindelijk finishte Jorrit op karakter in 1:18.15 (64e). Al met al een mooie opstap naar betere tijden komend jaar.

Bij de vrouwen lag het tempo de eerste 7 km ook enorm laag. Marije liep daardoor met een grote groep dames samen, waardoor het voor haar meer leek op een duurloop dan op een wedstrijd. Er werd zelfs hier en daar wat gekletst en gelachen. Toen na 7 km het strand werd verlaten, begon de wedstrijd pas echt en werd het al snel ieder voor zich doordat het veld direct uit elkaar getrokken werd. Marije kon een mooi ritme vinden wat ze de rest van de wedstrijd kon volhouden en dat gaf haar een goed gevoel. Door het trage eerste deel van de wedstrijd, werden er natuurlijk geen snelle tijden gelopen. Desondanks finishte Marije in 1:29.52 (15e) en heeft ze enorm genoten van deze wedstrijd.

In Valencia liep Luuk Maas de 10k Valencia Ibercaja. Het parcours staat voorgeschreven als zeer vlak en is daardoor erg snel. Dit was duidelijk te merken, want er werd een Wereldrecord, Europees record en een evenaring van het Nederlands record gelopen. Luuk liep een ijzersterke wedstrijd en kwam halverwege in 14.43 door. Door een snelle laatste 5km wist Luuk maar liefst 44 seconden onder zijn persoonlijk te duiken en te finishen in 29.09.

Vorige week zondag (5 januari) was de 46e editie van de Nijmeegse nieuwjaarsloop. Naast dat de leden van het Seven Hills Runnersclub deze wedstrijd gebruikten als een clubkampioenschap, stonden er ook drie atleten van Team Zevenheuvelen aan de start. Stefan Nillessen, Ilja Toonen, en Jill Huls hadden alle drie voor de 5 km gekozen. Stefan liep al vanaf de start mee in de kopgroep. Onverwachte concurrentie zorgde nog voor een beetje spanning, maar met de goede aanmoedigingen van zijn familie wist Stefan op het laatste stuk de winst naar zich toe te trekken in een nieuw parcoursrecord van 16.11! Ilja liep ook een sterke wedstrijd en finishte uiteindelijk als 2e jongen (30e overall) in 20.32. Jill voelde zich helaas niet zo fit en was ook niet heel tevreden over haar resultaat. Ze finishte in een tijd van 23.46 (79e overall), maar werd hiermee wel 1e van haar leeftijdsgenoten.