Team Zevenheuvelen sterk in Breda

Krachten gebundeld in Nijmegen

Team Zevenheuvelen sterk in Breda

Zondag 27 januari stond voor een aantal atleten van Team Zevenheuvelen de Mastboscross op het programma. Door de regenval van de afgelopen dagen lag het parcours in Breda er modderig bij. Anniek Vissers mocht bij de meiden junioren-C het spits afbijten met haar race over 2.6 kilometer. Na een relatief langzame start kon ze lekker doorlopen en met een sterke eindsprint resulteerde dit in een tijd van 10.21 minuten en een mooie 13e plek. Na Anniek was het de beurt aan Luca Sillen. Zijn wedstrijd bij de jongens junioren-C ging over een afstand van 3.1 kilometer. Na een goede start werd Luca helaas een beetje afgesneden, waardoor hij wat meer van achteren kwam te lopen. Toch kon hij een goede positie in het veld behouden en finishte, na een sterke laatste 500 meter,  in een tijd van 11.58 minuten op de 18e plek.

De derde loper van Team Zevenheuvelen was Teun ter Haar, die een afstand van 4.9 kilometer mocht gaan afleggen. Omdat Teun niet tevreden was over zijn optreden bij de Abdijcross, was hij extra getergd om een goed resultaat neer te zetten vandaag. Hij startte behouden en kon, nadat hij een mooi plekje in de groep had gevonden, langzaam naar voren opschuiven. Halverwege de laatste ronde sloot hij aan bij de koploper en na een kleine versnelling liet hij ook deze achter zich. Zo kwam Teun uiteindelijk na 15.54 minuten als winnaar over de finish.

Na de junioren was het de beurt aan de senioren, waar Marije Peters aan de start stond van de lange cross (7.9 kilometer). Omdat het vlak voor de start nog even flink ging regenen, kon Marije zich tot haar plezier op maken voor een extra modderige wedstrijd. Voor Marije was dit de eerste cross van het seizoen en hierom was het hoge tempo wel even wennen. Dit merkte Marije ook wel aan haar ademhaling.  Ze finishte uiteindelijk in een tijd van 30.51 minuten en een 14e plek.

De laatste loper van Team Zevenheuvelen was Luuk Maas, die ook aan de start stond van de lange cross (10.8 kilometer).  Luuk stond hier na een geslaagde hoogtestage in Zuid-Afrika met een goed gevoel. Helaas voor hem ging na 500 meter z’n veter los, waardoor hij niet lekker kon lopen. Toen hij na 3 kilometer besloot toch even snel zijn veter te strikken, kostte dit hem minimaal 20 seconden en de aansluiting met de kopgroep. Ondanks dat wist hij goed stand te houden en dit resulteerde met een tijd van 35.43 minuten in een mooie 6e plek. Door z’n pech was Luuk niet helemaal tevreden met het resultaat, maar weet in ieder geval wel dat hij met goede en sterke benen terug is gekomen uit Zuid-Afrika.

In Venray stond Tobias van Helden vandaag aan de start van de Vlakwatercross voor een trainingswedstrijd. Tijdens deze korte cross over 4 kilometer liep Tobias een ontspannen eerste twee kilometer en kon zodoende de laatste twee kilometer nog wat versnellen. Dit resulteerde met een tijd van 13.07 minuten in een mooie 1e plek.

In het Duitse Dortmund liep Mike Foppen een 1.500m (indoor). Door een rommelige race miste hij de aansluiting en liep hij niet de tijd die hij voor ogen had. Uiteindelijk stond de klok stil op 3:44,93 en werd hij 5e in de wedstrijd. Over 2 weken hoopt Mike een betere wedstrijd te lopen op de 3.000m in Linz (Oostenrijk).

Al met al een geslaagd weekend voor Team Zevenheuvelen. De focus kan op de Europa Cup worden gevestigd, waar een groot deel van de atleten volgende week aan de start zal staan van het EK voor clubteams.