Team7H bij 4 Mijl in Groningen

Krachten gebundeld in Nijmegen

Team7H bij 4 Mijl in Groningen

Hoe wisselvallig kan het weer zijn in één weekend? Zaterdagavond regen en nog wat regen, maar dan zondags een lekker zonnetje. Dat is het contrast waar maar liefst tien leden van het Team Zevenheuvelen mee te maken hadden. De meeste atleten waren zaterdag al in Groningen gearriveerd om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Bij zo’n voorbereiding hoort natuurlijk ook een gepast diner, bij een Italiaan. En sportief als wij zijn, gaan we wandelend van hotel naar restaurant. Maar ja, die regen maakte  het er niet leuker op. Toch laat de groep zich niet kennen. Gewoon goed verzorgen zodat je niet ziek(er) wordt!

Zoals gezegd schijnt het zonnetje op de ontspannen gezichtjes vlak voor de start, echter is het weer niet optimaal want de wind komt uit de verkeerde richting NW. Dat is wind tegen voor 6km lang… Geen snelle tijden vandaag. Hardlopen gaat over meer dan snelle tijden en dat laat het team vandaag zien met goede klasseringen zoals drie man in de top twintig en beide dames in de top vijftien.

Gebruikelijk bij deze wedstrijd van Haren naar Groningen over één lange weg is dat er vanaf het begin gesprint wordt voor een goede positie. Het resultaat daarvan is dat het veld in de eerste kilometer al flink uit elkaar getrokken wordt. Door eigen tempo te lopen kun je goed opbouwen en je winst op het einde pakken, maar je kunt ook gokken door mee te gaan in het begin. Dat laatste bleek het plan voor Jorit van Malsen, Abdi Hassan en Wesley Mols. Maar een dergelijk risico is niet zonder gevaar: Abdi en Jorit vielen iet wat terug en waren daardoor niet tevreden. Gegokt en verloren. Voor Wesley pakte het anders uit doordat hij veel kon profiteren van het werk van anderen en zo uit de wind kon blijven.

Joeri Wolf liep een sterke race en finishte zelfs als vierde Nederlander, erg dicht achter de toplopers als Richard Douma. Mike Foppen was afgelopen week niet helemaal fit en kon vandaag niet aan zijn verwachtingen voldoen, wij wensen Mike een voorspoedig herstel. Youri Pessy liep zonder druk een degelijke race, met een mooi tempo waar verder mee gebouwd kan worden naar een topniveau.

De junioren Illian  Martens, Tim Verbeek en Abdi Hassan liepen verdeeld over de weg. Abdi kon het hoge aanvangstempo helaas niet volhouden, maar dat komt nog wel. Tim liep een prima race met een tijd vergelijkbaar met vorig jaar maar onder omstandigheden die veel langzamer zijn. En Illian heeft laten zien dat zijn vorm wel goed zit met een tijd onder de twintig minuten (>19.2km/u) en 23ste plaats in het overall klassement.

De dames werden vertegenwoordigd in de persoon van Julia van Velthoven en Marije Peters. Julia kon mooi mee met een aantal mannen en liep zo vlot naar de elfde plaats in het vrouwenveld. Marije had veel last van de wind en moest het doen met vijftiende plaats.

Al met al een mooi dagje voor Teamzevenheuvelen met wat ups en downs.