Teun ter Haar Nederlands kampioen 3.000m indoor

Krachten gebundeld in Nijmegen

Teun ter Haar Nederlands kampioen 3.000m indoor

Afgelopen weekend vonden de Nederlandse kampioenschappen indoor voor junioren plaats in Apeldoorn. Verschillende atleten uit de jeugd stonden aan de start, onder wie Teun ter Haar, Joep Vermeulen en Pepijn Bartels. 

Als eerste mocht Teun aan de bak, Teun liep de 3.000m en had als doel om de race te winnen. Hij had nog nooit eerder een 3.000m gelopen en was daarom voorzichtig van start gegaan. De eerste rondes liep hij op kop, maar na ongeveer drie rondes werd de leiding over genomen. Teun bleef gedurende de race continue bij de top drie en met nog 300m te gaan liepen hij samen met Lars Laros weg van de rest van het veld. Teun voelde zich sterk, hij had met nog 150m te gaan de kop overgenomen en won uiteindelijk de wedstrijd in een tijd van 9:16,83. Hiermee werd hij Nederlands kampioen!

Even later was het tijd voor de 800m, waar Pepijn Bartels aan de start stond. Pepijn had er zin in en kon goed mee in het begin van de wedstrijd. Daarna kreeg hij het echter wat zwaar en moest het tempo wat verminderen. Pepijn werd uiteindelijk 14e in een tijd van 2:07,77.

Dan was er nog de 1500m. Joep Vermeulen stond aan de start van de series, hij draaide goed en had het juiste ritme te pakken. Met nog 400m te gaan had hij een groepje voor zich laten lopen, helaas kwam hij op de streep 0,3 seconden tekort voor een finale plek. Joep werd verdienstelijk 10e overall met een tijd van 4:26,96.