Twee keer goud op het NK indoor junioren

Krachten gebundeld in Nijmegen

Twee keer goud op het NK indoor junioren

Afgelopen weekend heeft het jaarlijkse NK Indoor voor junioren plaatsgevonden; een evenement waar menig atleet naar toewerkt. Met voor een aantal atleten van ons team een mooi resultaat. Team Zevenheuvelen werd namelijk twee nationale titelhouders rijker.

Abdirahman zette meteen de toon door als eerste over de streep te komen op de 3000 meter voor A-junioren. De concurrentie verzette zich vanaf het startschot sterk, en er ontstond zelfs een klein gat aan kop van de wedstrijd en Abdi. Door gestaag door te lopen kon Abdirahman dit gat dichten en werd het veld weer een geheel. Abdirahman besloot 300 meter voor de finish een laatste versnelling in te zetten, waarmee hij de race met ruim twee seconden won.

Stefan stond als een van de favorieten aan de start op de 3000 meter bij de B-junioren. Helaas had hij voorafgaand aan de wedstrijd een flinke griep te pakken gehad. Blijkbaar was hij nog niet genoeg hersteld om de wedstrijd te volbrengen. Gelukkig komt er volgende week nog een NK cross aan, waar hij kan laten zien wat hij waard is.

Vervolgens was het aan Teun ter Haar om zich aan de startstreep te melden voor de 1500 meter voor junioren B. Hij stond vol zelfvertrouwen aan de start en met overtuiging ging hij voor goud. Het weekend begon voor hem met een tactische race in de series, die hij met een tweede plek in 4:15 gemakkelijk doorkwam. Ook in de finale hield hij het hoofd koel door slim te blijven lopen. Toen de finish naderde zette hij de versnelling in en liep hij weg bij de rest van het veld om als eerste over de streep te komen.