Vijfde en negende plaats voor AV Cifla in Albufeira

Krachten gebundeld in Nijmegen

Vijfde en negende plaats voor AV Cifla in Albufeira

Met een vijfde plaats in het teamklassement hebben de junioren het goed gedaan in Albufeira, tijdens de European Champion Clubs Cup (ECCC). Wybe was de snelste Cifla atleet in de U20 categorie, hij werd 16e in het veld van 76 atleten. Illian finishte vlak achter Wybe op een 21e plaats, nadat hij in het begin van de wedstrijd nog op kop heeft gelopen. Abdirahman eindigde de wedstrijd op een 26e plaats, tien plaatsen voor de nog jonge (net 16-jarige) Stefan. Benjamin lijkt na een blessure periode weer de goede kant in te gaan: hij werd keurig 45e.

De laatste ronde miste ik nog wat hardheid om bij de kop te blijven.

Het senioren team had ‘verloren’ van de junioren, zij werden negende met het team. Snelste Cifla atleet was Jesper: hij werd 12e, na lange lange tijd top-10 te hebben gelopen. “De laatste ronde miste ik nog wat hardheid om bij de kop te blijven, dat geeft de race een nare nasmaak.” Zeven seconden later kwam Mike over de streep. Met een 16e plaats kon hij niet ontevreden zijn. Mike hoopt zich deze week te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen indoor op de 3.000m. De laatste vier atleten van Cifla kwamen kort na elkaar over de finish: Jorrit (61e), Joeri (63e), Luuk (66e) en Wesley (74e). Jorrit liep een degelijke wedstrijd en een stuk beter dan vorig jaar. Joeri kampte al een aantal dagen met een flinke verkoudheid: “Ik kon maar niet uit het tempo komen, zodra ik versnelde schoot mijn hartslag omhoog.”

Een wedstrijd als deze is een hele mooie en belangrijke ervaring voor de atleten van Team Zevenheuvelen, waarvoor veel dank naar stichting Team Zevenheuvelen die dit weekend mogelijk heeft gemaakt.