Nationale titel Foppen, PR’s ter Haar en Pessy

Krachten gebundeld in Nijmegen

Nationale titel Foppen, PR’s ter Haar en Pessy

Diamond league Rome

Op donderdag 17 september stond Mike Foppen aan de start van de Diamond League in Rome op een afstand waarop hij nog niet in actie was gekomen dit seizoen, namelijk de 3000m. Al snel scheidde een groep van 3 man zich af en kwam Mike in de tweede groep te zitten, lopend op een tempo net boven de 7:40, wat een pr met ongeveer 8 seconden zou betekenen. De laatste ronde kon Mike nog ouderwets door versnellen en met een goede finish eindigde hij in 7:39.75! 2 Seconden te kort voor het Nederlands record, maar dit zit er zeker aan te komen de komende jaren!

Wageningen trackmeeting

In Wageningen stond op vrijdag 18 september Teun ter Haar aan de start voor een ultieme poging om onder de 4 minuten te duiken op de 1500m. De race verliep rommelig en met twee langzame ronden werd er hard versneld. Teun kwam uiteindelijk als derde over de streep in een tijd van 4:01.72! Helaas niet onder de 4 minuten, maar wel een PR van 2 seconden!

Gouden Spike

Op zaterdag 19 september vond in Leiden de jaarlijkse Gouden Spike plaats. Tijdens deze wedstrijd kwamen namens het team 3 atleten in actie: Youri Pessy en Tom de Gelder op 800m, en Mike Foppen op de 10.000m waar hij zijn debuut maakte.

Rond 5 uur klonk het startschot in de B serie op de 800 meter. Het was Tom die direct het spoor van de haas koos en meteen een groot gat had op de rest van het veld. Youri bevond zich achterin het veld en moest veel meters goedmaken om de aansluiting bij de kop terug te kunnen vinden, dit lukte aardig. De laatste 200 meter had Tom nog steeds een ruime voorsprong, helaas kon hij dit niet doortrekken en eindigde hij als tweede in een tijd net boven zijn PR. Youri Pessy daarentegen had een goede eindsprint en kon zo een paar tienden van zijn PR afsnoepen: 1:53.63!

Een paar uur later was het de beurt aan de man in vorm, Mike Foppen. Zou hij goed genoeg hersteld zijn van zijn 3000m om hier de Nederlandse titel te kunnen pakken in een mooie tijd? En of hij dat was. Op ongeveer 6000m scheidde hij zich af van de rest van de Nederlanders en liep heel lang solo. Met een laatste ronde van 58 seconden finishte hij in 27:59.10 en werd hij Nederlands kampioen in een race die werd gewonnen in de beste wereldjaarprestatie! 2 Dikke PR’s binnen 48 uur, niks is te gek voor onze Foppen!