Zilveren debuut voor Mike Foppen bij senioren

Krachten gebundeld in Nijmegen

Zilveren debuut voor Mike Foppen bij senioren

Zondag 28 februari 2016. Finale NK Indoor in Apeldoorn. Na zich op zaterdag bekeken geplaatst te hebben voor de finale, staat Mike vandaag voor de eerste keer in een NK finale voor senioren. Achter een ongenaakbare Richard Douma weet Mike de tweede plaats juist vast te houden. In een tijd van 3.49,05 finisht hij vlak voor Valentijn Weinans (3.49,11).

Bekijk hier de race.

Nagekomen bericht van Tobias van Helden:

Na een druk bezet NK indoor bij de junioren vorige week was het nu tijd voor de senioren. Mike Foppen en Wouter Janssen hadden de taak om de eer van Team Zevenheuvelen te verdedigen.

Mike begon zaterdag met de series 1500m. Hierin liep hij sterk, gecontroleerd maar zwaarder dan verwacht naar een 2e plek. Zo wist hij zich te kwalificeren voor de finale op zondag.

Zondag was het eerst de beurt aan Wouter op de 3000m. Hij was sinds het NK 10 km in Schoorl niet helemaal fit, maar stond toch aan de startlijn. Dennis Licht draaide de gaskraan flink open en hield het tempo hoog. Hier had Wouter moeite mee en kon en durfde niet mee te gaan en wist op het einde pas in actie te komen. Hiermee liep hij alsnog naar degelijke 8e plek in een tijd 8:34.87

Vervolgens was Mike aan de beurt. Met een gezonde dosis spanning stond hij aan de start. Het was duidelijk dat er genoeg concurrentie naast hem stond. Mike wist er een mooie race van te maken. Richard Douma zorgde ervoor dat het van het begin af aan hard ging en het hele veld uit elkaar werd getrokken. De 1e 400m ging dan ook in 60 sec. Vervolgens ging de knop om en wist Mike langzaam naar voren te schuiven. Na 1000m liep hij op de 3e plek. Na de eerste kleine versnelling kwam hij op een mooie 2e plek en wist deze met een spannende eindsprint vast te houden en het zilver te veroveren in een tijd van 3:49.05.

Hiermee is het indoor seizoen voor Team Zevenheuvelen beëindigd en staat het vizier over 2 weken op het NK cross en de Stevensloop.