Aanmelden proeftraining

Op het ASICS NK Indoor voor junioren in Apeldoorn heeft Team Zevenheuvelen afgelopen weekend laten zien waar het voor staat: doorzettingsvermogen, talent en een onvoorwaardelijke liefde voor hardlopen. Onder de bezielende leiding van onze nieuwe jeugdtrainer, Emiel Pieterse, gingen zeven van onze jeugdatleten de strijd aan voor eremetaal, persoonlijke records en natuurlijk de eer.

Sterke start op zaterdag

Het evenement trapte op zaterdag af met mooie prestaties van onze atleten. Max Veerbeek wist zich, ondanks de sterke competitie in zijn serie, te plaatsen voor de finale op de 800 meter U18. Dit ging helaas ten koste van Hidde Kuiper, die in dezelfde serie liep als Max. De strijd om die ene finaleplaats maakte de competitie des te spannender.

Doorzettingsvermogen

Vervolgens liet de 15-jarige Lisa Tassche op de 3.000 meter voor vrouwen U18 zien wat veerkracht betekent. Na 15 rondes van intensieve strijd, dicht op de hielen van haar concurrentes, veroverde ze knap een achtste plaats.

Joppe van Sleeuwen ondervond ook een sterke uitdaging op de 1.500 meter U18, waar hij een groot deel van de race een derde positie bekleedde. Ondanks de soms rommelige omstandigheden, toonde Joppe grote inzet, al lukte het hem niet deze plek vast te houden tot de finish.

Strijden

Boris Vingerhoeds zette vervolgens een knappe prestatie neer op de 3.000 meter U20, waar hij niet alleen vierde werd, maar ook zijn persoonlijk indoor record verbeterde naar 8:56,44. Slechts een paar uur later streed hij samen met Ilja voor een finaleplaats op de 1.500 meter U20. Boris had er niet meer de benen voor, maar Ilja veroverde een uitstekende tweede plek in zijn serie die hem verzekerde van een plek in de finale op zondag.

2 bronzen medailles

Het eerste hoogtepunt van het weekend was de bronzen medaille voor Anna Janssen op de 3.000 meter U20. Als meervoudig Nederlands kampioene bewees Anna wederom haar klasse, zelfs te midden van sterke concurrentie. Ook Ilja Toonen liet zondag zijn klasse zien door op de laatste 100 meter van de 1.500 meter U20 finale naar een bronzen podiumplek te sprinten in een nieuw persoonlijk record van 3:58,46. Dit slechts een paar uur na het succes van zijn teamgenoot Max Veerbeek, die een eervolle vierde plaats behaalde tijdens de 800 meter finale op slechts enkele 100sten seconden achter de nummer 3.