Aanmelden proeftraining

BOUWEN AAN DE TOEKOMST

Bij Team Zevenheuvelen krijgen onze jonge atleten de kans om onder de ervaren vleugels van Emiel Pieterse hun talenten volop te ontwikkelen. Emiel zet zich in voor een persoonlijke aanpak waarbij elk kind centraal staat. Met een trainingsschema op maat, dat nauwkeurig is afgestemd op de unieke ontwikkelfase van elk kind, zorgen we ervoor dat iedere jeugdatleet zich op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen.

Wat biedt Team Zevenheuvelen aan jonge atleten?

Ons programma voor jeugdatleten is rijk aan variatie en mogelijkheden. Afhankelijk van leeftijd en het vermogen van het kind om belasting te dragen, bieden we tot wel 5 verschillende trainingsmomenten per week aan. Dit omvat ook gespecialiseerde krachttrainingen die cruciaal zijn voor de algehele fysieke ontwikkeling. De kern van onze aanpak is de persoonlijke begeleiding die we bieden. Samen met de atleet en zijn of haar ouders stellen we een trainingsschema op dat perfect aansluit bij de individuele behoeften en doelen.

Teamgeest

Een hoogtepunt van ons jeugdprogramma is het jaarlijkse trainingsweekend. Dit is niet alleen een geweldige kans voor de kinderen om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe technieken te leren, maar het versterkt ook de teamgeest en de band tussen de atleten.

Gezondheid

Daarnaast is de gezondheid en het welzijn van onze jeugdatleten onze hoogste prioriteit. We zorgen voor snelle toegang tot onze (para)medische staf wanneer dat nodig is. Er vindt regelmatig overleg plaats tussen onze trainers en de medische staf om de fysieke voortgang en welzijn van elk kind te bespreken en waar nodig aan te passen.

Bij Team Zevenheuvelen gaan we verder dan alleen trainen; we bouwen aan de toekomst van onze jeugd, zowel op de baan als daarbuiten.

 

Team

ONZE VISIE OP GEZONDE ONTWIKKELING

12 tot en met 15/16 jaar: Ontdekken en plezier

Voor onze jongste atleten staat de introductie in de wereld van hardlopen centraal. We leren ze gestructureerd trainen met 3 tot 4 trainingen per week en moedigen deelname aan hardloopwedstrijden aan. In deze fase is presteren ondergeschikt aan plezier hebben in de sport. Het ontdekken van hardlopen en genieten van elke training vormt de basis voor een levenslange liefde voor sport.

15 tot en met 17/18 jaar: Persoonlijke groei en tactiek

Onze U18 en U20 atleten beginnen de focus te leggen op het verbeteren van persoonlijke records en het aangaan van de competitie met leeftijdsgenoten. Trainingen krijgen een competitiever karakter, met een introductie in periodisering en de mogelijkheid voor individuele duurlopen. Deze fase omvat ook het bespreken van wedstrijdtactieken en het strategisch indelen van een race, essentieel voor het ontwikkelen van een competitieve mindset.

17 tot en met 21 jaar: Doelgerichte ontwikkeling

In deze cruciale fase werken we samen met de atleten aan het stellen van persoonlijke wedstrijddoelen en passen we het trainingsschema hier individueel op aan. De focus ligt niet alleen op fysieke training, maar we besteden ook aandacht aan lifestyle, mentale voorbereiding en voeding - allemaal factoren die bijdragen aan topprestaties. Dit is ook het moment waarop we de mogelijkheid van een overstap naar de selectie van Team Zevenheuvelen bespreken, een stap naar een nog hoger niveau van competitie en persoonlijke ontwikkeling.

Bij Team Zevenheuvelen begrijpen we dat elke fase in de ontwikkeling van een atleet uniek is en specifieke aandacht vereist. Ons doel is om elke atleet te begeleiden in hun groei, zowel op het vlak van sportprestaties als in hun persoonlijke ontwikkeling