Aanmelden proeftraining

De jeugdatleten trainen onder begeleiding van Emiel Pieterse. Hierbij is individuele aandacht voor de ontwikkeling van ieder kind. Alle jeugdatleten krijgen een persoonlijk trainingsschema. Hierbij houdt Emiel rekening met de ontwikkelfase waarin een kind zit. 

 

Wat kunnen jeugdatleten verwachten?

We bieden jeugdatleten, afhankelijk van hun leeftijd en belastbaarheid, 5 trainingsmomenten aan, waaronder een specifieke krachttraining. Jeugdatleten krijgen persoonlijke begeleiding op maat. Samen met het kind wordt bekeken hoe het persoonlijke trainingsschema eruitziet.

De groep jeugdatleten gaat één keer per jaar gezamenlijk op trainingsweekend. 
Verder zorgen we voor snelle toegang tot (para)medische staf indien nodig. Er is overleg tussen trainers en de (para)medische staf over de fysieke ontwikkeling van het kind.

 

Team

Visie op gezond ontwikkelen

12 tot en met 15/16 jaar

De jongste jeugdleden laten we kennismaken met hardlopen en leren we om gestructureerd te trainen. Atleten doen 3 à 4 trainingen per week en doen mee aan hardloopwedstrijden, maar de focus ligt nog niet op presteren. Het belangrijkste in deze ontwikkelfase is plezier.

15 tot en met 17/18 jaar

De U18 en U20 atleten richten zich op het verbeteren van hun eigen persoonlijke records en ze leren de strijd aan te gaan met andere atleten. De trainingen worden uitgebreid. Trainingen worden meer wedstrijdgericht. Atleten maken kennis met periodisering en gaan eventueel individueel duurloopjes doen. We praten met de atleten over wedstrijdtactiek en hoe de atleet een wedstrijd het beste kan indelen.

17 tot en met 21 jaar

Hierna komt de ontwikkelfase waarin we samen met atleten persoonlijke wedstrijddoelen stellen. Hierop wordt het trainingsschema individueel afgestemd. Binnen deze fase hebben we ook aandacht voor de lifestyle, mentale focus en voeding. 

In deze fase bespreken we ook een eventuele overstap naar de selectie van Team Zevenheuvelen.